Pilot masterclass 

Systemische opstellingen in het onderwijs.

Groepsopstellingen in het V.O.

Al maanden krijg ik vragen als: “Hoe doen jullie dat? Hoe gaat het in zijn werk? Ik wil dit ook gaan doen, maar heb je wat concrete stappen voor me? Kun je hier een training oid over geven?” 

Vrijdag was het zover en heb ik dus mijn eerste masterclass ‘Groepsopstellingen in het voortgezet onderwijs’ voor professionals gegeven! Ik ben nog aan het nagenieten. Mensen inspireren die honger hebben naar meer kennis en inzichten. Wat is dat heerlijk om te doen. 

De aanwezige acht vrouwen hebben al systemische ervaring en komen, op 2 na, uit of werken in het onderwijs. Met zo’n volle gereedschapskist is deze masterclass een inkopper voor de volgende stap. 

Ik heb hen meegenomen in het hele traject van een systemische groepsopstelling, m.n. gericht op het voortgezet onderwijs, werken in klassen met pubers. Van introductie, mailing tot en met nazorg. En ik heb ze laten zien en ervaren welke interventies je kunt doen. 

Je kunt mij vergelijken met een jukebox: je gooit er een kwartje in en ik vertel, antwoord en inspireer… 🙂

De deelnemers lieten weten in het voorstelrondje dat ze nog een laatste zetje en wat lef nodig hebben om daadwerkelijk een traject met groepsopstellingen in de klassen te gaan begeleiden. Doordat ze nu concreet handvatten hebben gekregen, do’s en ook don’ts en mijn positieve en negatieve ervaringen hebben aangehoord, kunnen ze vol vertrouwen aan de slag. Ze zijn zo nodig!

Aan het einde van de dag zei een deelneemster: “Nu durf ik het wel! Helemaal geïnspireerd. Zo fijn!” Ben dankbaar voor deze groep enthousiaste, leergierige en tevens kritische vrouwen. Ook ik heb weer veel geleerd!